OFA - Diplomamentő program

A felhívás PDF formátumban letölthető innen: OFA - Diplomamentő program: Ingyenes angol, német vagy francia nyelvtanfolyam

Közösségépítő projektünk I. beszámolója

Közösségépítő projektünk I. beszámolója

EFOP-1.3.5-16-2016-00469 -Ami összeköt…- generációk közötti együttműködés a helyi közösségek fejlesztéséért 

A program 2017. április 01-n indult el. A közösségépítő, közösségfejlesztő és önkéntességet propagáló, ösztönző tevékenységeink folyamatosak. Az időszakban számos alkalommal találkoztunk a célcsoporttagokkal. Kialakítottuk a kapcsolatot a nyugdíjas és ifjúsági, valamint más, művészeti közösségekkel is. Sikerült bevonni őket az önkéntes tevékenységekbe, illetve elindult általános, valamint szakterületek szerinti felkészítésük is.

Read more

Felkérés helyi értéktár létrehozásában való közreműködésre

Felkérés helyi értéktár létrehozásában való közreműködésre

Tisztelt helyi értékekért felelősséget érző barátunk!

Tisztelt közösség-vezető!

A TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa, a Sóstói Múzeumfalu és a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár együttműködésével helyi értékeket feltáró programot indított, amelyben minél több  helyi értékkel bíró (szellemi, emberi, tárgyi és természeti) kincsünket szeretnénk összegyűjteni, rendszerezni és bemutatni. Elsősorban olyan értékeket szeretnénk feltárni és bemutatni, amelyek kevésbé közismertek, de érdeklődésre tarthatnak számot akár helyi lakosok, akár az idelátogató turisták körében is. 

Read more

Csapatépítő kirándulásunk a szatmári végeken

Csapatépítő kirándulásunk a szatmári végeken

Közösségépítő, csapatépítő kirándulást szerveztünk 2017. november 10-én aktív nyugdíjasainknak és családtagjainak a szatmári "végeken".  Először a csengersimai Árpád-kori templomot tekintettük meg. Ez Szatmár talán legrégebbi temploma, ahol az ősi falak a református hívek festett mennyezeti fakazettáit veszik körül. Csengersima után megtekintettük az "elsodort falut", az 1970-es árvíz után elhagyott kis települést, Nagygécet, az itt kialakított Nemzeti Emlékhelyet és a református templomot. Szatmárnémetiben fejeződött be programunk, ahol izgalmas helyeken jártunk, pl. láttuk a Püspöki Palotában az erdődi kastély kápolnájából ideszállított oltárt, amely előtt Petőfi és Szendrey Júlia házasságot kötöttek.

A programról készült fotók: 

https://tinyurl.com/csengersima

https://tinyurl.com/y9bzbkzg

https://tinyurl.com/szatmrneti

 

 

Read more

Elindult Facebook-oldalunk

Elindult Facebook-oldalunk

Tisztelettel értesítjük kedves barátainkat, látogatóinkat, hogy Művelődési Házunk programjairól, híreiről ezentúl Facebook-oldalunkon is tájékozódhat.

Cím:

http://facebook.com/temimoricz

Read more

Rejtett értékeink nyomában

Rejtett értékeink nyomában

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Művelődési Házunk Alapítványa a Szentendrei Szabadtéri Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchenyi Könyvtár által megvalósított Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-0001 projekt nyílt pályázatán sikerrel szerepelt. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felkérést kapott egy mintaprojekt lebonyolítására. Projektünk címe: Rejtőzködő értékeink – helyi hagyományok, szellemi, anyagi és kulturális értékek feltárása és nyilvánosságra hozatala kisközösségek együttműködésével. 
A projekt lépéseiről, céljairól, rendszeresen beszámolunk itt és facebook-oldalunkon is: https://facebook.com/temimoricz

Read more

Magyarország megújul logo