TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Rövid történetünk

A Magyar Posta tulajdonában lévő épület a XX. század elején épült jellegzetes alföldi stílusban. 20 éve a Területi Művelődési Intézmények Móricz Zsigmond Művelődési Ház székhelye, folytatva a hagyományokat, hiszen az épület több mint 100 éve áll a közművelődés szolgálatában.

Intézményünk  igen hosszú múltra tekint vissza. A művelődési házat 1968. június 1-én a Szakszervezetek Megyei Tanácsa alapította meg Szakszervezetek Megyei Tanácsa Móricz Zsigmond Művelődési Ház néven, majd 1990-ben csatlakoztunk a Szakszervezetek Munkahelyi Művelődési Intézmények Egyesületéhez és azóta nonprofit kulturális szervezetként működünk.

2001. január 1-i dátummal a Szakszervezetek Munkahelyi Művelődési Intézmények Egyesülete megváltoztatta nevét Területi Művelődési Intézmények Egyesületére, mely névváltoztatás intézményünket is érintette így a továbbiakban Területi Művelődési Intézmények Egyesülete Móricz Zsigmond Művelődési Ház neve alatt végeztük művelődési feladatainkat.

2003. január 1-én integrálódtunk a Területi Művelődési Intézmények Egyesületébe és mint önelszámoló egység folytattuk tovább kulturális tevékenységünket. Azonban ez a működési forma sem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, így szervezeti forma váltására kényszerültünk és 2003. október 6. óta nonprofit szervezetként Területi Művelődési Intézmények Egyesülete Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Közhasznú Alapítványa néven látjuk el új tevékenységi körrel bővített feladatainkat.