TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Elérhető GULAG-kiállításunk anyaga

Letöltés:

http://temimoricz.hu/images/gulag_kiallitas.pdf

A GULAG-emlékbizottság által támogatott mini-kiállításunk anyagát Nyíregyházán több helyszínen mutatjuk be.

Érdeklődők számára a kiállítást ingyenesen kölcsönadjuk, amennyiben azt közösségi terekben kiállítják. 

A kiállítás 9 db A/2 méretű (4 xA/4 lap) habosított PVC-lemezre nyomtatott fóliából áll, akasztóval.

Érdeklődni lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Új tanulási, kultúrafejlesztő módszerek a hagyományőrzés, a tehetséggondozás, a fenntartható fejlődés és a munkaerőpiaci kulcskompetenciák területén

Projektünket a Regionális Érdekvédelem Alapítvánnyal közösen, konzorciumban valósítottuk meg  2010.11.01. és 2012 02.29. között.

A projekt hosszútávú céljai:

  • Elősegíteni a közoktatási rendszer hatékonyságának javítását a közművelődés eszközeivel Nyíregyházán és Nagycserkeszen.
  • A gyermek-és ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formákba, programokba, szolgáltatásokba.
  • Elősegíteni a programok révén a résztvevők tudásának, kompetenciáinak, egyúttal a munkaerő-piaci alkalmazkodóképességének növekedését, javítását.

Bővebben ...

Online kiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc sajtójából és röplapjaiból

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával szeretnénk közzétenni több gyűjtő felajánlásából származó újság és röplapgyűjteményünket, melyek felölelik az 1956-os forradalom és szabadságharc teljes történetét, valamint a fegyveres eltiprás utáni napok sajtójába is bepillantást nyerhetünk általuk.
Köszönjük a névtelenséget kérő gyűjtőknek, hogy lehetővé tették a gyűjtemény digitalizálását és közzétételét az interneten!

Online kiállítás 1. terem: Válogatás az 1956-os forradalom sajtójából - 1956.10.23. Magyar Nemzet, Szabad Nép teljes számai

https://goo.gl/photos/tvKuxhcD3YkzfNoE7

Bővebben ...

Fogyatékkal élők művészeti fesztiválja

Művelődési Házunk szociális szakemberei, művelődésszervezői  mindig is fokozottan odafigyeltek rendezvényeinken, programjainkon a fogyatékkal élők részvételére, bátorították, lelkesítették őket a megmérettetéseken, vagy lehetőséget nyújtottak a számukra, hogy ők is bekapcsolódhassanak az alkotó tevékenységekbe, vagy éppen a közösségépítésbe. Ennek eredményeképpen 2013. június elején immár 11. alkalommal került megrendezésre Művelődési Házunk szervezésében a fogyatékkal élő művészeti fesztiválja.

Bővebben ...