TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Rövid történetünk

A Magyar Posta tulajdonában lévő épület a XX. század elején épült jellegzetes alföldi stílusban. 20 éve a Területi Művelődési Intézmények Móricz Zsigmond Művelődési Ház székhelye, folytatva a hagyományokat, hiszen az épület több mint 100 éve áll a közművelődés szolgálatában.

Bővebben ...

Alapfilozófiánk

Intézményünk kiemelt figyelmet fordít a társadalmi kirekesztés elszenvedőinek felkarolására, a társadalomba való integrációjuk megvalósítására, a közművelődés, a felnőttoktatás és a szociális segítés módszereinek sajátos kombinációjával.

Bővebben ...

A Művelődési Ház tevékenysége

A TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Közhasznú Alapítványa a Móricz Zsigmond Művelődési Ház jogutódjaként Nyíregyháza egyik legrégibb, gazdag hagyományokkal rendelkező közművelődési intézménye, amely kulturális, művészeti, ifjúságsegítő, tehetséggondozó, felnőttoktatási tevékenységén kívül valósított meg már alternatív reintegrációs munkaerő-piaci projekteket, bevonva a hátrányos helyzetű célcsoportot a művelődési, oktatási, szakképzési tevékenységekbe. Nagy tapasztalattal rendelkezik nagyobb szabású kulturális és művészeti rendezvények megvalósításában, határon átnyúló  fesztiválok rendezésében. 2011-től akkreditált felnőttképző intézmény.

Bővebben ...