TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Felhívás irodalmi alkotások létrehozására!

Felhívásunk megjelenik a honlapon is!

 Ingyenes, kiadói hozzájárulást nem kérő pályázatot hirdet a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa. A pályázati mű témája a megemlékezés és tiszteletadás a Nyíregyházáról a GULAG-ra elhurcolt polgári lakosság emlékére.

 

 

SÖTÉT NAPOK – FEKETE ÉVEK
Megemlékezés és tiszteletadás a Nyíregyházáról a GULAG-ra elhurcolt polgári lakosság emlékére.

TÁMOGATÓ: GULAG EMLÉKBIZOTTSÁG

TEMI Móricz Zsigmond Művelődési

és Ifjúsági Ház Alapítványa

Ingyenes, kiadói hozzájárulást nem kérő pályázata

Sötét napok – fekete évek
Antológia

 

novellákat, karcolatokat, verseket, olyan történelmi, levéltári kutatások anyagát és hiteles visszaemlékezéseket várunk, amelyek megfelelő tényanyagot nyújtanak a történelmi háttér és a történések pontos megismeréséhez

Beküldési határidő:

2016. augusztus 21.

Az alkotásokat elektronikus formában, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk!

Kérjük az alábbi pályázati adatlapot is kitölteni és e-mailben elküldeni!
Adatlap letöltése...

A legjobb írásokból e-könyvet jelentetünk meg

OFA - Diplomamentő program

A felhívás PDF formátumban letölthető innen: OFA - Diplomamentő program: Ingyenes angol, német vagy francia nyelvtanfolyam

Folytatódik gerinctornánk!

Folytatódik gerinctornánk!

A járvány miatti korlátozások hosszú hónapjai után újra indítjuk prevenciós, erősítő, egészségmegőrző, tartásjavító GERINCTORNA foglalkozásainkat!
Időpont: Minden héten hétfőn és szerdán
17 és 18 órai kezdéssel
Helyszín: Nyíregyháza, Damjanich utca 4-6. I. emelet.
Cseh Sándor igazgató
Krisztyián Tiborné gyógytornász
Mindenkit szeretettel várunk!
További információ:
42/782-018
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Read more

Csapatépítő kirándulásunk a szatmári végeken

Csapatépítő kirándulásunk a szatmári végeken

Közösségépítő, csapatépítő kirándulást szerveztünk 2017. november 10-én aktív nyugdíjasainknak és családtagjainak a szatmári "végeken".  Először a csengersimai Árpád-kori templomot tekintettük meg. Ez Szatmár talán legrégebbi temploma, ahol az ősi falak a református hívek festett mennyezeti fakazettáit veszik körül. Csengersima után megtekintettük az "elsodort falut", az 1970-es árvíz után elhagyott kis települést, Nagygécet, az itt kialakított Nemzeti Emlékhelyet és a református templomot. Szatmárnémetiben fejeződött be programunk, ahol izgalmas helyeken jártunk, pl. láttuk a Püspöki Palotában az erdődi kastély kápolnájából ideszállított oltárt, amely előtt Petőfi és Szendrey Júlia házasságot kötöttek.

A programról készült fotók: 

https://tinyurl.com/csengersima

https://tinyurl.com/y9bzbkzg

https://tinyurl.com/szatmrneti

 

 

Read more

Elindult Facebook-oldalunk

Elindult Facebook-oldalunk

Tisztelettel értesítjük kedves barátainkat, látogatóinkat, hogy Művelődési Házunk programjairól, híreiről ezentúl Facebook-oldalunkon is tájékozódhat.

Cím:

http://facebook.com/temimoricz

Read more

Rejtett értékeink nyomában

Rejtett értékeink nyomában

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Művelődési Házunk Alapítványa a Szentendrei Szabadtéri Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchenyi Könyvtár által megvalósított Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-0001 projekt nyílt pályázatán sikerrel szerepelt. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felkérést kapott egy mintaprojekt lebonyolítására. Projektünk címe: Rejtőzködő értékeink – helyi hagyományok, szellemi, anyagi és kulturális értékek feltárása és nyilvánosságra hozatala kisközösségek együttműködésével. 
A projekt lépéseiről, céljairól, rendszeresen beszámolunk itt és facebook-oldalunkon is: https://facebook.com/temimoricz

Read more

Ismét megrendezzük a Fogyatékkal Élők Művészeti Fesztiválját!

Ismét megrendezzük a Fogyatékkal Élők Művészeti Fesztiválját!

 

 

A pandémiahelyzet miatt 2020-ban nem tudtuk megrendezni immár lassan két évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvényünket.

Azonban 2021. október 6-án (szerda) a NEMZETI KULTURÁLIS ALAPPROGRAM támogatásával a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa ezúttal is megszervezi a Fogyatékkal Élők Művészeti Fesztiválját, melyre tisztelettel várjuk Önöket.

Kérjük, jelezze a fesztiválon való részvételi szándékát a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével, legkésőbb 2021. szeptember 08.-ig (szerda)

Jelentkezési lap letöltése ITT

Meghívó letöltése ITT

Read more

Fogyatékkal élők XIV. művészeti fesztiválja - 2016

2016. 05. 18-án rendezte meg a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa, immár 14. alkalommal a fogyatékkal élők művészeti fesztiválját Nyíregyházán, a Vasutas Művelődési Ház közreműködésével.

  A rendezvényre három megye olyan civil szervezetei és intézményei kaptak meghívást, amelyek a fogyatékkal élőket segítik. A fesztiválon 172-en léptek közönség elé. Nagy sikerrel, jó hangulatban telt el a nap, a fellépők és a vendégek is jól szórakoztak, és egyúttal megmutatták egymásnak tudásukat, produkcióikat.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alapprogram és Nyíregyháza Város Önkormányzata támogatta.

A rendezvényen készült fotók elérhetők erre a linkre kattintva:

https://goo.gl/photos/Kxmgt5VWN1VZNUCV7