EFOP-1.3.5-16-2016-00469

4. számú szakmai beszámoló (2018.11.-2019.05. hó)

A projektidőszakban tovább folytattuk a szakmai megvalósítást. Összesen 32 projekt-rendezvényre került sor. Sikerült bevonni a megvalósításba több más kistelepülést, így Kék községet, valamint Baktalórántházát is. Sikerrel nyitottunk Nyíregyháza egyik jelentős városrésze, a Jósaváros felé is, itt is folytattuk a helyi ifjúsági és nyugdíjas korosztály körében szolgáltatásainkat, programjainkat.

Bővebben ...

3. számú szakmai beszámoló (2018.05.-2018.10.hó)

A projektidőszakban tovább folytattuk a szakmai megvalósítást. Összesen 47 projekt-rendezvényre került sor. Sikerült bevonni a megvalósításba több más kistelepülést, így Nagycserkesz, Kék községeket, valamint Baktalórántházát is. Sikerrel nyitottunk partnerszervezeteink segítégével Nyíregyháza egyik jelentős városrésze, a Jósaváros felé is, itt is elkezdtük és folyamatossá tettük a helyi ifjúsági és nyugdíjas korosztály körében szolgáltatásainkat, programjainkat.

Bővebben ...

A projekt bemutatása

Ami összeköt…- generációk közötti együttműködés a helyi közösségek fejlesztéséért”

 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével ( kódszáma: EFOP-1.3.5-16)

A PROJEKT CÉLJAI ÉS VÁRT EREDMÉNYEI

Célok:

Jelen projektünkben arra vállalkozunk, hogy az önkéntesség, mint társadalomszervező és közösségépítő tevékenységforma segítségével hozzuk egymáshoz közelebb a fiatalabb és idősebb nemzedékek tagjait, és a közös érdeklődési területek felkutatásával, (pl. hagyományőrzés, állatvédelem, természet, és környezetvédelem, kultúra, művészetek, sport, természetjárás, szociális segítés, stb.) és az abban rész vevő, generációkat összekötő közös tevékenységgel a közösség számára hasznos tevékenységek elvégzését mozdítsuk elő.

További célunk az, hogy segítsük a helyi intézmények, valamint civil szervezetek önkénteseket toborzó, kiválasztó, felkészítő munkáját, segítsük a fiatalokat valamint az idősebb korosztályt tömörítő civil szervezeteket, ezek együttműködését, közös programok megvalósítását.

 

Bővebben ...

2. számú szakmai beszámoló (2017.10.-2018.04. hónap)

A projekt eseményei:
2017.10.hó:
Közművelődési intézményekben, múzeumi területen, rendezvényszervező területen önkéntesként tevékenykedni kívánók felkészítése.
Nyugdíjas közösségek egyeztetése, programok átnézése
Fiatal korosztály számára önkéntességet, civil szervezeteket bemutató közösségépítő kirándulás

2017. 11. hó:
Közösségépítő program: szatmári kirándulás
Fotós alkotóközösség számára értékfeltáró projektben való részvétel motiválása
Kisközösségi összejövetel, pályázati ötletbörze

Bővebben ...

Közösségépítő projektünk I. beszámolója

EFOP-1.3.5-16-2016-00469 -Ami összeköt…- generációk közötti együttműködés a helyi közösségek fejlesztéséért 

A program 2017. április 01-n indult el. A közösségépítő, közösségfejlesztő és önkéntességet propagáló, ösztönző tevékenységeink folyamatosak. Az időszakban számos alkalommal találkoztunk a célcsoporttagokkal. Kialakítottuk a kapcsolatot a nyugdíjas és ifjúsági, valamint más, művészeti közösségekkel is. Sikerült bevonni őket az önkéntes tevékenységekbe, illetve elindult általános, valamint szakterületek szerinti felkészítésük is.

Bővebben ...

Magyarország megújul logo