TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Természetismereti és matematikai tehetséggondozás Nagycserkeszen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának keretében lezárult a nagycserkeszi Mikszáth Kálmán Általános Iskolával közösen rendezett matematikai és természetismereti tehetséggondozó programunk első fele. A kilenc fő tehetséges kisdiák nagy örömmel vett részt a 60 órás foglalkozássorozaton.

Megismerkedhettek a nyírségi táj élővilágával, földrajzával, a háziállatokkal, valamint a természetvédelem fontosságával is. Mindezt a digitális kompetencia - fejlesztéssel összekötve, a tablet és okostelefon képességeit kihasználva tették. Fotózási gyakorlatokon is részt vehettek. A matematika felkészítőn is játékos komptenciafejlesztés folyt, elősegítve a tehetséges tanulók további jó tanulmányi eredményeinek megalapozását. Köszönjük a felkészítő tanárok, Zomborszki Zoltánné és Bíróné Marinka Csilla munkáját és a gyerekeknek az aktív részvételt.

2021 szeptemberében a csoportra még egy egy napos látogatás és zoopedagógiai foglalkozás vár az Állatparkban, amelyre már nagyon készülnek!