TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa

Hármashatár Ifjúsági Kulturális Fesztivál

2006-2008 között három alkalommal között a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Közhasznú Alapítványa romániai és ukrajnai partnerszervezeteivel közösen Hármashatár címmel már második alkalommal ifjúsági kulturális fesztivált rendezett a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Házban.

A fesztivált  több mint 180 fellépő, 17 kiállító színesítette műsorával és több száz érdeklődő kísérte figyelemmel. Partnerszervezeteink segítséget nyújtottak a program szervezésében és lebonyolításában a Pro Europa Liga Szatmárnémeti Szervezete, és  a Szatmári Nemzetiségek Népi Együttese Romániában, míg  a Pákh Sándor Kulturális és Segélyalapítvány Ukrajnában várta a jelentkezőket. Ők vállalták fel a program terjesztését is régiójukban. A fellépő csoportokhoz a szervezetek közösen biztosítottak anyanyelvű kísérőt, így a lebonyolításban részt vett önkéntesek száma 17 fő volt. A négy civilszervezet összefogva olyan  összművészeti fesztivál indított útjára 2006-ban, melyhez az évek során egyre több kulturális nonprofit szervezet kapcsolódva, kiemelkedő hírnévre tehet szert. A 2008-as évben a Regionális Érdekvédelem Alapítvány és a Horizont Egyesület önkéntesei is segítették a fesztivál sikeres megrendezését és lebonyolítását.

A fesztiválhoz szorosan kapcsolódó Hármashatár kiállítás 2008. június 20-július 4. között volt látogatható művelődési intézményünkben.

Időszak: 2006-2008