TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Közhasznú Alapítványa

Hivatalos honlapja

Eredeti és akadálymentes honlap választó

Közösségépítő projektünk I. beszámolója

EFOP-1.3.5-16-2016-00469 -Ami összeköt…- generációk közötti együttműködés a helyi közösségek fejlesztéséért 

A program 2017. április 01-n indult el. A közösségépítő, közösségfejlesztő és önkéntességet propagáló, ösztönző tevékenységeink folyamatosak. Az időszakban számos alkalommal találkoztunk a célcsoporttagokkal. Kialakítottuk a kapcsolatot a nyugdíjas és ifjúsági, valamint más, művészeti közösségekkel is. Sikerült bevonni őket az önkéntes tevékenységekbe, illetve elindult általános, valamint szakterületek szerinti felkészítésük is.

Bővebben...

Fényképek a dráma nagyváradi bemutatójáról

Petrusák János: Hulló csillagok c. drámáját nagy sikerrel mutatta be az MM Pódium Színház Nagyváradon is, 2016. október 28-án, a Partiumi Keresztény Egyetemen. Az előadást megtisztelték jelenlétükkel olyan, volt 56-os fiatalok, akik Nagyváradon, Nagyváradról szerették volna segíteni a forradalmat, és a kommunista börtönökbe kerültek kiállásuk miatt.

Magyarországról, Nyíregyházáról delegáció érkezett Nagyváradra, akik városnézés után megtekintették a drámát is.

Fotóalbum elérhető:

https://goo.gl/photos/9HYrzf9yHRgv148a6

www.magyarforradalom1956.hu

 

 

Meghívó a Hulló csillagok c. dráma ősbemutatójára

Szeretettel meghívjuk Önt az alábbi eseményre:

Petrusák János: HULLÓ CSILLAGOK című két felvonásos történelmi drámájának ŐSBEMUTATÓJÁRA és előtte az 1956-os eseményeket felidéző, helyi gyűjtők felajánlásából rendezett mini röplap-kiállítás megnyitójára.

Helyszín: Nyíregyháza, Református Gyülekezeti Ház (Bessenyei tér 6.).

Időpont: 2016. október 17. hétfő, 15.00 óra.

Az eseménnyel a forradalom és szabadságharc magyarországi (budapesti, nyíregyházi) és erdélyi (nagyváradi, kolozsvári) áldozatai, neves és névtelen hősei előtt tisztelgünk!

Az esemény rövid leírása:

Az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat írt ki a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére. Az egyik ilyen pályázat a „SINKOVITS IMRE PÁLYÁZAT” volt, amelynek egyik nyertese Nyíregyházán a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa lett.

Az 1956-os gyermek és felnőtthősökre emlékezve, a pályázat keretében támogatjuk egy új dráma megalkotását Petrusák János író által az 1956-os forradalom és szabadságharc témakörében, és bemutatását partnerünk, a nagyváradi  MM Pódium Kulturális Egyesület Színháza által (http://mm-podium.ro/az-egyesulet/) Nyíregyházán és Nagyváradon.

http://www.magyarforradalom1956.hu

Magyarország megújul logo