Eredeti és akadálymentes honlap választó

Rejtett értékeink nyomában

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Művelődési Házunk Alapítványa a Szentendrei Szabadtéri Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchenyi Könyvtár által megvalósított Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-0001 projekt nyílt pályázatán sikerrel szerepelt. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felkérést kapott egy mintaprojekt lebonyolítására. Projektünk címe: Rejtőzködő értékeink – helyi hagyományok, szellemi, anyagi és kulturális értékek feltárása és nyilvánosságra hozatala kisközösségek együttműködésével. 
A projekt lépéseiről, céljairól, rendszeresen beszámolunk itt és facebook-oldalunkon is: https://facebook.com/temimoricz

Elindult Facebook-oldalunk

Tisztelettel értesítjük kedves barátainkat, látogatóinkat, hogy Művelődési Házunk programjairól, híreiről ezentúl Facebook-oldalunkon is tájékozódhat.

Cím:

http://facebook.com/temimoricz

Csapatépítő kirándulásunk a szatmári végeken

Közösségépítő, csapatépítő kirándulást szerveztünk 2017. november 10-én aktív nyugdíjasainknak és családtagjainak a szatmári "végeken".  Először a csengersimai Árpád-kori templomot tekintettük meg. Ez Szatmár talán legrégebbi temploma, ahol az ősi falak a református hívek festett mennyezeti fakazettáit veszik körül. Csengersima után megtekintettük az "elsodort falut", az 1970-es árvíz után elhagyott kis települést, Nagygécet, az itt kialakított Nemzeti Emlékhelyet és a református templomot. Szatmárnémetiben fejeződött be programunk, ahol izgalmas helyeken jártunk, pl. láttuk a Püspöki Palotában az erdődi kastély kápolnájából ideszállított oltárt, amely előtt Petőfi és Szendrey Júlia házasságot kötöttek.

A programról készült fotók: 

https://tinyurl.com/csengersima

https://tinyurl.com/y9bzbkzg

https://tinyurl.com/szatmrneti

 

 

Magyarország megújul logo